Over mij

Mijn naam is Christel Peerbooms en ik ben geboren in 1977. Samen met mijn partner woon ik in aan de rand van Sittard dichtbij de groene Duitse bossen. Als persoon heb ik altijd al interesse gehad in natuurlijke geneeswijzen. Sinds 2005 ben ik door mijn werk als audicien me verder gaan verdiepen in de mens en zijn/haar lichamelijke en emotionele welzijn. Die interesse was in het verleden al gewekt met het vak filosofie in de opleiding Cultuurwetenschappen. Want ik vroeg me vaak af: ‘Waarom hebben we bepaalde gedachten en overtuigingen?’, ‘Hoe werken gevoelens en emoties eigenlijk?’ en ‘Hoe werkt het proces van bewustwording?’. Dat gedachten vaak emoties oproepen of zelfs ermee botsen, zette me verder aan het denken welke verbanden ertussen konden zijn.

Door persoonlijke ervaringen kwam ik erachter dat heftige emotionele situaties vaak nauw verbonden zijn met lichamelijke klachten. Want veel klachten ontstaan doordat we niet lekker in ons vel zitten. Dan denken we andere dingen dan we werkelijk uitspreken. Dan voelen we andere emoties dan we werkelijk uiten. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen onze gedachten en emoties uiteindelijk ervoor zorgen dat we lichamelijke klachten krijgen, omdat we niet leven zoals we dat diep van binnen écht zouden willen. Maar ook lichamelijke klachten kunnen emotionele klachten veroorzaken. Breng één punt in beweging en het hele lichaam komt in beweging.

Ook werd ik bewust van het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Daardoor werd en ben ik gefascineerd in de menselijke drijfveren en de invloed die lichaam en geest op elkaar hebben.

Mijn doel is om mensen terug in balans te brengen en weer vitaler, gezonder en gelukkiger te laten leven. Als natuurgeneeskundig en holistisch therapeut kan ik helpen om weer een balans vinden op fysiek, emotioneel en/of mentaal vlak. Evenwicht in denken-voelen, onder-boven en binnen-buiten. Daardoor mogen klachten, ontstaan door onevenwicht, weer verzachten en verminderen. Want gezondheid is balans op alle vlakken!


Gevolgde opleidingen

 • 2021: diverse bijscholingen: Medische en Psychosociale Basiskennis, EHBO en E.E.N.® Therapie
 • 2020: EMB-bloedtest (Stichting Ortho Health Foundation)
 • 2019-2020: Orthomoleculaire geneeskunde (Connext College)
 • 2018: Nek- en schoudermassage (Massagepraktijk Agadya)
 • 2018: Kwantum Energie / Quantum Touch (Marlantis te Kelpen-Oler)
 • 2015-2018: E.E.N.® Therapie (Instituut E.E.N.® te Panheel)
 • 2017: SHO-registeropleiding Psychosociale basiskennis en psychopathologie (Instituut E.E.N.® te Panheel, SNRO geaccrediteerd)
 • 2014: SHO-registeropleiding Medische basiskennis, anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie (Instituut E.E.N.® te Panheel, SNRO geaccrediteerd)
 • 2008: Neuro-Linguïstisch Programmeren, enneagram en mindfulness (Ingrid Lacroix)
 • 2004-2014: Reiki I, II en III (Buro van Dormalen)
 • 2005-2010: HBO-Audiologie (Fontys en audicien via EVC-procedure Dutch Healthtec Academy)
 • 1995-2000: Cultuurwetenschappen (Universteit Maastricht.)

Mijn hobby’s zijn onder andere lezen, wandelen, yoga en hardlopen.

Het is mijn doel mensen bewust(er) te maken van hun eigen lichaam, geest en bewustzijn. En daarnaast om emoties van een heftige gebeurtenis alsnog te helpen verwerken en een plek te geven. Want pas dan komt er weer harmonie tussen lichaam, geest en bewustzijn en kan men verder leven in het ‘hier en nu’.

Ik hoop in mijn praktijk veel mensen te mogen begeleiden in hun proces.