Vooraf aan een behandeling

Voordat u een afspraak maakt, is het aan te raden om medische oorzaken uit te laten sluiten door een huisarts of medisch specialist. Wanneer uit die onderzoeken geen concrete oorzaken naar voren komen en u blijft klachten houden, dan kunt u met behandeling(en) bij Natuurgeneeskunde Peerbooms beginnen. We gaan dan samen kijken naar de klachten.

Natuurgeneeskunde kan aanvullend zijn op reguliere medische geneeskunde, maar kan nooit een behandeling van een regulier arts vervangen. Het is verstandig om uw arts of behandelaar op de hoogte te brengen van de complementaire behandeling. Als u reguliere medicijnen gebruikt, zal ik u nooit adviseren om te stoppen met die medicijnen. Wel kan ik aanraden om met uw arts te overleggen of de medicijnen nog nodig zijn of misschien af te bouwen zijn.

Bij Natuurgeneeskunde Peerbooms kunt u terecht voor (een combinatie van) Orthomoleculaire voedingstherapie, laboratoriumonderzoek of Natuurgeneeskundige E.E.N.® therapie. Ook is een energetische behandeling als losse behandeling in te plannen. Welke behandeling of therapievorm voor u het meest geschikt is, wordt samen besproken. Vanzelfsprekend kunt u uw wensen kenbaar maken. Samen gaan we op zoek de meest gezonde versie van uzelf zodat klachten (zoveel mogelijk) verdwijnen.


Werkwijze: intake, eventueel onderzoek en vervolg

Na het eerste contact (telefonisch of per email) krijgt u van mij een uitgebreid intakeformulier, wat al veel inzicht en richting geeft in de klachten. Eventueel houdt u ook voor een aantal dagen een voedingsdagboek bij of vult u extra vragenlijsten in.


INTAKE

Tijdens de intake bespreken we uitgebreid uw achtergrond en het intakeformulier. Eventueel komt ook het voedingsdagboek aan bod. De intake geeft een totaalbeeld van uw klachten en/of wensen en van hieruit wordt uw hulpvraag vastgesteld.


LABORATORIUMONDERZOEK
Naast de uitgebreide intake kan extra bloed-, ontlasting/feces-, urine-, haar- en/of speekselonderzoek een waardevolle toevoeging zijn. Dit hoeft niet altijd: we kijken samen of dit zinvol kan zijn in uw situatie.

Voor deze onderzoeken werk ik samen met het laboratorium van RP Sanitas Humanus.
Hun uitgangspunt luidt: ‘we focussen niet op alles wat mogelijk is, maar juist op dat wat therapeutisch noodzakelijk is’. Hier sluit mijn visie heel goed op aan.

Als we besluiten om laboratoriumonderzoek(en) in te zetten voor uw traject dan krijgt de onderzoeksmaterialen of testset(s) mee bij de intake. Of ik laat ze opsturen en thuisbezorgen. Er zit ook uitleg bij over hoe het beste het monster af te nemen en op te sturen is. Dit kan thuis in alle rust gebeuren.  Voor bloedonderzoek(en) via veneuze bloedafname in de elleboog verwijs ik naar een prikpost in de directe omgeving van mijn praktijk of een prikpost die voor u makkelijk te bereiken is. De onderzoeksmaterialen voor andere onderzoeken zijn gemakkelijk thuis af te nemen.

Binnen twee weken na ontvangst in het laboratorium krijg ik de uitslag. De uitslag bespreken we bij het vervolgconsult.

De kosten voor laboratoriumonderzoek worden rechtstreeks aan u gefactureerd vanuit RP Sanitas Humanus. De laboratoriumkosten worden niet vergoedt door de zorgverzekeraars. Het consult om de uitslag door te nemen kan deels vergoedt worden afhankelijk van uw aanvullende verzekering.


ENERGETISCH MORFORLOGISCHE – BLOEDTEST (EMB)
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aantonen. Uit het bloed kan ook andere informatie gehaald worden. Een geheel andere, holistische, benadering van een EMB-bloedonderzoek kan preklinische belastingen en energetische belastingen aantonen. Een EMB-test kan een waardevolle toevoeging zijn. En ook is optioneel: we kijken samen of dit zinvol kan zijn in uw situatie.

De test via een vingerprik wordt kan worden afgenomen van Maandag tot en met Woensdag op afspraak.

Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd, waarmee ik samenwerk. Als ik de uitslag ontvang, werk ik het verder uit. Vervolgens plannen we een afspraak in, telefonisch of bij mij in de praktijk. We bespreken de uitslag en u krijgt een uitgebreid adviesrapport met alle parameters uitgelegd en een supplementen en voeding advies.

De laboratoriumkosten worden niet vergoedt door de zorgverzekeraars. Het consult om de uitslag door te nemen kan deels vergoedt worden afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Voor meer informatie, lees verder op de pagina over EMB bloedtest.


VERVOLGCONSULT

Een  vervolgbehandeling kan bestaan uit:

  • het bespreken van de eventuele laboratoriumonderzoek(en) of EMB-bloedtest en het bespreken van het behandelplan
  • een adviesgesprek over voeding en eetgewoonten of het behandelplan
  • uittesten van levensthema’s, emoties, Bachbloesemremedies, E.E.N.® energetica druppels, Schüssler celzouten, allergieën of andere vragen
  • werken met doelen, visualisaties
  • of andere technieken en therapieën zoals regressietherapie, mindfulness- en ademhalingsoefeningen.

In elke behandeling worden uw klachten laag voor laag bekeken totdat we bij de kern uitkomen. Door verstoringen op te sporen en te interpreteren krijgt u inzicht in de oorzaken ervan. Vaak blijkt de oorzaak van klachten te liggen in onverwerkte ervaringen. Door de inzichten kunt u bewust patronen gaan doorbreken die lichaam en geest in onbalans brachten. Door andere patronen ontstaat heelheid van binnen uit en wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd. En als er weer balans is, zullen uw klachten ook verminderen of zelfs verdwijnen.

Een behandeling kan afgerond worden met energieoverdracht, een balancerende oefening of een handmassage. De dieptewerking van de reflexzone therapie heeft een ontspannende en helende werking op stress en spanningen. De volgorde kan wel eens wisselen omdat ik kijk naar de behoefte op dat moment en op intuïtie werk. Na afloop wordt kort geëvalueerd.

U krijgt een behandeling op maat passend bij uw hulpvraag, doordat verschillende ondersteunende therapieën en technieken toegepast en gecombineerd kunnen worden. Want het doel is u als mens in uw totaliteit te helpen met de dieperliggende oorzaak, en niet alleen uw symptomen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om door te verwijzen naar een van mijn collega’s van het team bij pratijk EsSenSe wanneer dit meer passend voelt.


Aantal sessies

De therapie bestaat uit een korte reeks van consulten met een tussenpauze van ongeveer 1-3 weken. Bij een voedingsintolerantie of een  drainageprobleem is dat 6 weken. Deze tussenpauze heeft het lichaam nodig om het natuurlijke genezingsproces weer te activeren.

Gestreefd wordt naar een beperkt aantal behandelsessies, een gemiddelde is 3-5.


Doelgroep

Alle therapievormen zijn geschikt voor alle leeftijden (vanaf 16 jaar).  Zowel jongeren als volwassenen hebben baat bij de behandeling omdat deze harmoniserend werkt met als doel totaalbalans. Indien nodig zal ik u bij lichamelijke symptomen, ziekten en psychische stoornissen, of als blijkt dat dit voor uw welzijn beter is, doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

(Bron: https://www.instituuteen.nl)